LASAGNE
En ole tehnyt lasagnea ainakaan vuoteen, ja kun emäntä pyysi minua väsäämään sitä, niin pitihän totella. Perus raaka-aineet ovat lasagne levyt, polognese tyyppinen kastike ja Mornay kastike. Sehän on valkokastike jonka sekaan laitetaan juustoraastetta ja maustetaan suolalla, pipurilla ja muskotilla, tai muskotin kukalla. Maustekaupasta saan aito muskottia kun en ole huumeveikko. Narkkarit polttavat sitä päästäkseen pilven harjalle.
POLOGNESE KASTIKE "6 annosta"
400 g sikanauta jauhelihaa
300 gr liemijuureksia porkkanaa, palsternakkaa, selleriä ja sipulia myllytettynä
50 g tomaattipuretta = 1 prk
3-4 rkl paprikajauhetta
6-8 dl vettä
valkosipulia, pippuria, suolaa, chiliä tarvittaessa ja oreganoa
Ruskista ensin jauhelihat ruokaöljyssä padassa, lisää juurekset ja freesaa ne. Lisää mausteet jotka freesaat. Lisää vehäjauhot ja freesaa ne. Lisää vettä runsas puoli litraa ja keitä hissukseen välillä sekottaen pohjasta runsaan tunnin ajan, Jos kastike on liian paksua, lisää vettä,
MORNAY KASTIKE
8 dl maitoa
100 g voita tai ruokaöljyä
3-4 dl vehnäjauhoa
1/4 muskottia raastetaan, tai 2 tl muskotin kukkaa
Lämmitä ,maito kuumaksi mikrossa ja sulata kattilassa voi ja sekoita jauhot ja freesaa hetken.
lisää lämmin maito ja keitä hiljakseen parikymmentä minuuttia ja lisää sekaan ronskisti voimakasta juustoraastetta ja anna seisoa lämpimänä

Voit tehdä pelkän valkokastikkeen ja ripotella juustoraastetta valmistettaessa
Laita ensin kastiketta voidellulle uunipannulle ja peitä lasagnelevyillä. Levitä polognesekastiketta ronskisti ja lisää uusia lasagnelevyjä ja taas mornay kastiketta ja taas lasagnelevyjä. Viimeiseksi peitä valkokastikkeella ja paista noin tunti 180C uunissa. Voit vähentää lämpöä sataan asteesen, jos pinta ruskistuu liikaa.
Nauti hyvän punaviinin kera.