TATEN SYNTTÄRIPUHVETTI 16.11
78- V synttäreille saapui 12 tuttua ja laitoin seuraavat sapuskat puhvettipöytään.
SAVUSTETTUA FORELLIFILETTÄ. Maustoin fileet pippurisuolalla ja päälle raastoin kuivanutta sinihomejuustoa, jota oli jäänyt provianttiin. Laitoin fileet savustuspöntöön ritilöille ja savustin haapa hakkeella 30 minuuttia ja tarjosin perunasalaatin kera.
PERUNASALAATTI. Kuutioin raa-at perunat pieniksi kuutioiksi ja kiehautin suolavedessä. Lisäsin punasipulikuutioita ja mustia oliiveja. Valmistin majoneesin 3 keltuaista, 1 rkl sinappia, sitruunamehua ja 4 dl rypsiöljyä ja pippurisuolaa. Kannattaa ensin sekottaa sinappi, keltuaiset ja sitruunamehu hyvin ja sitten lisätä öljyä voimakkaasti sekottaen. Valmiiseen majoneesiin maustamatonta jogurttia.
ROSOLLI. Keitin punajuuria suolavedessä tunnin ajan. Kuorin ne öljytyillä käsilla. Kuutioin pieniksi kuutioiksi. Lisäsin kuutioitua sipulia, omenakuutioita, maustekurkkua, kurkkulientä, perunakuutoita ja purkin pohjalle jääneitä sipulisillipaloja. Tarjosin maustamattoman turkkilaisen jogurtin kera.
KRAAVATTUA FORELLIA. Käytin 2 kalafilettä, jotka maustoin merisuolalla ja rouhitulla punapippurilla ja sokerilla. 1 osa merisuolaa 3 osaa sokeria. "vanha svenskiresepti" ja lisäsin desin tummaa rommia ja käärin foliopaperiin odottamaan filerointia seuraavaan päivään.Konjakkia ei mielestäni sovi lisämausteeksi ja rommi on paras lisämauste.
Emäntä oli leiponut täytekakun ja keitti makoisat kahvit konjakin kera. TATEN SILLIPALAT. Ostin 4 sillifilettä, jotka pätkin paloiksi ja liotin yli yön kylmässä vedessä. Keitin mausteliemen johon laitoin 1 viipaloitu sipuli, juurisellerisuikaleita, mustapippuria, kanelin kuori ja 10 tähtianista ja 2 laakerinlehteä. Jäähtyneen liemen kaadoin sillin sekaan ja annoin olla verannalla kypsymässä - 3 C. Ohjeen varastin Turun kauppahallista ja se on todella hyvää. Kannattaa kokeilla
Vieraat eivät kikanneet
