LAIVAKOKIN KEITTOKIRJAAN

Tänne voi lisätä ruokareseptejä tai vinkkejä

Valvoja: tempera

Tappajatate2
Viestit: 530
Liittynyt: 01.12.2015 20:30

Re: LAIVAKOKIN KEITTOKIRJAAN

Viesti Kirjoittaja Tappajatate2 » 29.10.2019 15:01

Tuttu kaveri kävi korjailemassa videoiden editointiohjelmaa ja tarjosin tietenkin evästä ja kun hän pitää kalasta, kuin hullu puurosta, niin päätin hävittää juuri saamani parikiloisen hauen. Mietiskelin miten sen valmistaisin ja päädyin kokeilemaan FISH AND SHIPS:iä, jota en ennen ollut valmistanut hauesta. Yleensä limejuiset tekevät sen turskasta, tai sukulaiskaloista. Fileroin hauen ja suikaloin k :mrgreen: alan 10 cm noin 2 cm paksuiksi. Käytin runsaasti sitruunaa jotta sain hauen hajun ja maun pois. Tein frityyritaikinan 3 dl maitoa+ 1 kananmuna, pippurisuolaa ja vehnäjauhoja jonka sekaan laitoin ruokasoodaa 1 rkl. Taikinan pitää olla aika paksua jotta se tarttuu kalaan. Ranskikset olin etukäteen friteerannut ja laittanut uuniin 80 c ja tehnyt majoneesi kastikkeen valmiiksi. Haukisuikaleet upotin frityyritaikinaan ja paistoin öljyssä 160 C pari- kolme minuuttia kullan ruskeiksi. Odotin, että maku olisi "haukimainen", mutta ei! Hyvää oli, liha oli hieman tiukempi kuin turskassa ei tiennyt kaveri haukea syöneensä. Hän oli kouluttautunut aikoinaan englannissa ja tunsi hyvin ruoan. Kannattaa kokeilla hauki frittiä :mrgreen:

Tappajatate2
Viestit: 530
Liittynyt: 01.12.2015 20:30

Re: LAIVAKOKIN KEITTOKIRJAAN

Viesti Kirjoittaja Tappajatate2 » 29.10.2019 17:12

UNOHDUS KÄVI
Unohdin laittaa edelliseen majoneesikastikkeen nimen. Se oli TARTAR KASTIKE. Raaka-aineet majoneesi, maustekurkukua ja sipulia pieninä kuutioina, tai ruohosipulia sipulin siasta. Kastike ohennetaan smetanalla, Cream Fressillä, tai maustamattomalla turkkilaisella jogurtilla. Itse käytän jogurttia. Hieman maustekurkun lientä voi käyttää antamaan makeutusta kastikkeeseen. Sopii myös salaattien kastikkeeksi.

Tappajatate2
Viestit: 530
Liittynyt: 01.12.2015 20:30

Re: LAIVAKOKIN KEITTOKIRJAAN

Viesti Kirjoittaja Tappajatate2 » 01.11.2019 13:48

PUOLUKKASALSA
Innostuin tekemään salsaa puolukoista, sillä nehän ovat hapokkaita marjoja. Mielestäni onnistuinkin hyvin väsäämisessä. Kun tykkään kovin mexicanojen pöperöistä onkin kiva maustaa niitä itsetehdyillä kastikkeilla. Annankin ohjeen kokeilijoille.

1 l puolukoita
1 dl purkki tomaattipuretta
1 dl vettä ja hillosokeripussin ohjeen mukaisesti hillosokeria lisäksi harso, tai kuituliinaan sisään sidottuna neilikoita, chiliä, kanelin kuorta, fenkolia, tai tähtianista. Miksi laitan pussiin? Jotta mausteita ei tartte syljeksiä pitkin pöytää.
Keitä hissun kissun aineksia kattilassa puolisen tuntia. Tarkista maku ja lisää jauhettuja mausteita tarpeesi mukaan. Taidankin alkaa käyttämään tätä ohjetta vastaisuudessa talvisin, kun raparberiä ei ole. Salsa sopii itämaisten ja latinoruokien lisukkeeksi.

Vastaa Viestiin