Käytiin emännän kanssa eilenTallinnan keskustorilla ostamassa kauppahallista provianttiaineksia. Ostin 3 kg 4.50 e kg broilerin rintafilettä, 2 kg 3.50 e kg broilerin filee palasiaja raavaan luullista kylkeä 2 kg 4.00 e kg. Minun oli jo pitkän aikaa mieli ostaa luullista raavaan kylkeä, mutta eihän Suomesta sitä enää saa. Valmistin osasta kalopsia, kunnon meriruokaa, josta miehet tykkäsivät. Jos teet lihakeittoa, tai kalopsia niin osta koiran luita, ne ovat puhtaita. Laitanpa reseptin tulemaan.
KALOPSI, eli palapaisti "4 hengelle"
1 kg paloiteltua kylkeä "paista kylkipalat pienessä määrässä öljyä vähän kerrallaan"
2 lohkottua sipulia " vippaa sekaan. Mausta pippurisuolalla ja laita rautapadassa , tai kattilassa uuniin tunniksi 200c"
1 l vettä "vippaa vesi pataan, tai kattilaan maustepippurin 1 rkl ja 5 laakerinlehden kanssa"
Anna hautua kansi päällä uunissa pari tuntia ja ota lihat pois jäähtymään, että saat luut irroitettua, pienennä palat sopivan kokoisiksi. Siivilöi liemi ja ota rasva talteen pinnalta ja valmista kastike. Keitä mahdollinen liemi pois rasvasta ja laita pari dl vehnäjauhoa ja ruskista ne ja lisää liemen sekaan. Keitä kastiketta hissun kissun puolisen tuntia ja laita lihat sekaan.

älä heitä rasvoja pois, sillä niissä asustelevat aromit

Tarjoa pottujen ja etikkapunajurten kera. Peni snapsukin ja hyvä Sysmän sahti maistuisi makoisasti.
Aanna kas