Tervehdys kaikille.
Vaikka olenkin ollut hiljaiselossa, olen kuitenkin lukenut tarianat ja reseptit.
Tuli mieleen noista Taten pulajan ohjeista eräs hieman unhoon jäänyt juttu.
Lihamuhennos, eli ninkuin byssassa sanottiin "keitto lyhyellä liemellä".
Eli kun en osaa reseptejä kirjoittaa, kerron sen sanoin.
keitä naudan keittoliha kypsäksi, maustepippuri, suola ja laakerinlehti vedessa.
Kun liha on kypsää siilaa liemi ja ota lihat talteen.
Keitä lantut, porkkanat ja perunat ja sipulit lihan keittoliemesa melkein kypsäksi, laita paloitellut/revityt lihat sekaan ja keirä kypsäksi ja "muheenteeksi" tarkasta suola sekä valkopippuri.
Eli keitä kuin keiton, vain lyhyemmällä liemellä ja hieman kypsemmäksi.
Mikäli budjetti sallii ripottele persiljaa päälle.
Tatelata saa varmaan tarkemman reseptin.
Cocinero
keitto lyhyellä liemellä
Valvoja: tempera
- Tappajatate
- Viestit: 525
- Liittynyt: 06.09.2012 14:38
- Paikkakunta: LAHTI
Re: keitto lyhyellä liemellä
Kun emäntä on nälkäkuurilla on minulla helppoa väsätä omia pöperöitä. Silloin ei tarvitse miettiä mitä hän syö ja mistä muija ei pidä. Teenkin helppoja ja halpoja ruokia itselleni. Eilen tein itselleni liha-juures padan. Väsäämiseen ei juuri aikaa tuhraudu eikä tule hinnakkaaksi.
annoshinnaksi 400g laskin 1.10E. Valmistin sen yli 70 vuotta vanhassa valurautapadassa.
LIHAJUURESPATA
250 g possun ulkofilettä suikaleina
2 sipulia lohkona
3 porkkanaa lohkoina
200 g varsiselleriä lohkoina
1-2 rkl tomaatti puretta
2 dl ruokaöljyä
1 pala lihaliemitiivistettä
2-3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja murskattuna
suolaa, pippuria, timjamia, salviaa, chilitahnaa (taten oma resepti on palstalla) tai tabaskoa)
2 kourallista makaronia
3-4 dl vettä
Ruskista lihat rasvassa ja lisää tomaatti pure ja freesaa hetki jolloin tomaatin hapan maku saadaan pois. Lisää juurekset ja freesaa niihin pintaa. Lisää mausteet ja vesi. Keittele hissukseen parikymmentä minuuttia ja lisää makaronit. Ne saavat turvota liemessä 8-10 min ja imeä makuja itseensä. Jos keitos on liian kuivaa niin lisää vettä joukkoon. Mausteet kannattaa valita itse oman makunsa mukaiseksi. Syönkin sapuskoita neljä päivää, tosin en peräkkäisinä päivinä.
annoshinnaksi 400g laskin 1.10E. Valmistin sen yli 70 vuotta vanhassa valurautapadassa.
LIHAJUURESPATA
250 g possun ulkofilettä suikaleina
2 sipulia lohkona
3 porkkanaa lohkoina
200 g varsiselleriä lohkoina
1-2 rkl tomaatti puretta
2 dl ruokaöljyä
1 pala lihaliemitiivistettä
2-3 valkosipulin kynttä kuorittuna ja murskattuna
suolaa, pippuria, timjamia, salviaa, chilitahnaa (taten oma resepti on palstalla) tai tabaskoa)
2 kourallista makaronia
3-4 dl vettä
Ruskista lihat rasvassa ja lisää tomaatti pure ja freesaa hetki jolloin tomaatin hapan maku saadaan pois. Lisää juurekset ja freesaa niihin pintaa. Lisää mausteet ja vesi. Keittele hissukseen parikymmentä minuuttia ja lisää makaronit. Ne saavat turvota liemessä 8-10 min ja imeä makuja itseensä. Jos keitos on liian kuivaa niin lisää vettä joukkoon. Mausteet kannattaa valita itse oman makunsa mukaiseksi. Syönkin sapuskoita neljä päivää, tosin en peräkkäisinä päivinä.
