Sivu 1/6

Nimipäivä

Lähetetty: 17.10.2017 15:31
Kirjoittaja ahtaaja
Tänään on Saanan nimipäivä. Löytyy laivakuvasivuilta. Kuinka monta alusta (nimeä) mahtaa olla nimipäiväkalenterissa?

Re: Nimipäivä

Lähetetty: 25.11.2017 16:28
Kirjoittaja ahtaaja
Tänään 25.11. on mm.Katriinan nimipäivä. Suomen ensimmäinen konttilaiva taisi olla Katriina. Tosin muutostöiden jälkeen.

Re: Nimipäivä

Lähetetty: 27.11.2017 21:45
Kirjoittaja kurittu
Taas kerran Ahtaajalta hyvä aloitus.Jos on laivoja joilloa on nimipäivä niin pistäkäähän palstalle niin ne jotka ovat olleet siinä nimipäivälaivassa niin voivat kertoa matkoista ja miehistöstä.Nyt minä teen sen Katriinan osalta. Olin siinä alkukesästä 73 uffarikallena,Linjaa Mäntyluoto,middlesbrough,rotterdam,kiilin kautta takaisin mäntyluotoon. Varma oli kipparina ,muitten perämiesten nimiä en muista.kone 1 oli Ramstedt,2 oli Tuppurainen.Roffe oli stuju ei tule sukunimi mieleen ,Begman oli kokkina,Lasse Fors oli ahteri kallena minä uffarikallena.Täkillä oli Kuusiston Jaska ,Leo Liitekangas,Vihantila,Alasen Simo.Koneessa Palmu,Humaliston Erkki,Iso Tampere en muista nimeä.Täkillä oli vielä Niemen Raimo ja sähkönä oli Kari Mäki.Kippari poika oli usein matkoilla mukana, joka oli Pekka muistaakseni nimeltään.Middlesbroughissa pelattiin jalkapalloa mailman liigassa jossa ei ollut paljoakaan sanomista ,mutta juomaa oli aina parit keissit kaljaa mukana joten se puoli oli hyvin hoidettu.Siinähän taas vähän juttua palstalle ,odotellaan muilta lisää.t:Kurittu

Re: Nimipäivä

Lähetetty: 29.11.2017 22:47
Kirjoittaja chain box
Se oli vanha lauritsenin laiva jota vartio Rangen niminen poliisi ja jossa oli vain 10 itran pytty hemppel virhreätä kanimaalia käytettäväksi koko laivalle. lisäk se oli kaatunut satamaan jos ne painolastromut oli jätetty pois sieltä pohjalta, vikaajeerasin posua,en enään vuotta muista-oliso ollut setsemäluvun puolivälin jälkeen. Minun on niska siinä kunnossa etten kykene kirjoittamaan pitemälle.

Re: Nimipäivä

Lähetetty: 03.12.2017 07:13
Kirjoittaja ahtaaja
Tänään on Merin ja Vellamon nimipäivä. Kauppalaivastossa on ollut myös Meri niminen alus jonka kuva löytyy laivakuvista. Mikä varustamo? Milloin? Onko ollut muita?

Re: Nimipäivä

Lähetetty: 03.12.2017 12:03
Kirjoittaja Tipe
Meri löytyy tosiaan laivakortteja osion laivakuvista. Komea laiva, turkulaisen Meritoimen paatti. (Piti kurkata kauppalaivastotietokannasta). Saman mallinen kuin Aura, joka oli myös Meritoimen.
Aurassa on ollut ainakin kaksi tällä palstalla kirjoitellutta kaveria, mutta Meressä en muista kenenkään tutun olleen.

Re: Nimipäivä

Lähetetty: 03.12.2017 23:26
Kirjoittaja ahtaaja
Yritin löytää tietoja kyseisen Meritoimen (Turku) tietoja netistä, mutta kyseisellä varustamolla ei kerrota olleen kuin lähinnä matkustaja-aluksia. Jossain luki että yhtiö hoiti muiden aluksia. Olisivatko Meritoimen korsteenin alla seilanneet laivat olleet muiden omistamia?

Re: Nimipäivä

Lähetetty: 04.12.2017 10:34
Kirjoittaja lööppari
meri[2126].png
meriauralla oli myös MERI

Re: Nimipäivä

Lähetetty: 04.12.2017 11:14
Kirjoittaja ahtaaja
Huomasin että viimeisimmässä Laiva-lehdessä oli myös tuon Meren kuva heti ensimmäisellä aukeamalla.

Re: Nimipäivä

Lähetetty: 09.12.2017 11:11
Kirjoittaja ahtaaja
Tänään on A-alkuisten naisten nimipäivä. Nordström-varustamo rakennutti Turussa Annikan viimeisenä uudisrakennuksenaan. Annukka Aarnio oli uutisissa kokonsa vuoksi.