NIVELKIPUUN HEVOSLÄÄKETTÄ

Täällä voit osallistua käytävään keskusteluun, tai voit myös aloittaa uuden.

Valvoja: tempera

Tappajatate2
Viestit: 702
Liittynyt: 01.12.2015 20:30

NIVELKIPUUN HEVOSLÄÄKETTÄ

Viesti Kirjoittaja Tappajatate2 » 08.07.2020 21:17

Emännällä on ollut jo vuosia kipeät polvet ja lonkat. Hän odottaa monien muidenkin tavoin pääsyä varaosa remonttiin. Kuuntelin toisella korvalla punttisalilla, kun kaksi voimanostajaa keskusteli keskenään. Toinen on ollut euroopanmestari ja kaveri nykyinen maailmanmestari. He keskustelivat nevelvaivoistaan. Vaivat ovat vähentyneet hevosten nivel mineraaaleilla. Jokainen tietää, että ravi- ja ratsuhevosia hoidetaan paremmin kuin ihmisiä. Kysyin aineiden nimeä. Sain vastauksen ja se on.CONDOR BALANS glugosamiini-condroitisulfaattijauhe. Täysrehu hevosille. Kaiken ikäisille nivelkipuun ja liikkumisen turvaamiseen. Selosteessa on myös muut hivenaineet ja citamiinit mainittu. En kertonut emännälle mitään, vaan sekoitin sitä kousikallisen puuron sekaan aamuisin. Viikon kuluttua ei muija enää aloittanut aamuaan valituksilla, vaan köpitteli virjeästi kuin västäräkki pihamaalla. Sitten kerroin mitä hevosrehua nän on tietämättään mättänyt poskeensa puuron seassa. Eipä emäntä vihastunut. Vaivat ovat olleet poissa yli kuukauden. Taas alkoi valitus, kysyin etkä ole ottanut lääkettä. Hän oli kuvitellut vaivojen loppuneet eikä viitsinyt jatkaa kuuria. Tänään aloin henkilökohtaisesti laittaa puuron sekaan hevosjauhetta. Katsotaan auttaako se. Pitäis keksiä jauhe, jolla lopettaa ainainen höpötys. Hirnumispulveri saattaisi auttaa :?:

kurittu
Viestit: 318
Liittynyt: 26.02.2015 13:33

Re: NIVELKIPUUN HEVOSLÄÄKETTÄ

Viesti Kirjoittaja kurittu » 09.07.2020 09:18

Terve Tate.Sää olet löytänyt hyvän lääkkeen nivelkipuihin.Täällä ruotsissa on käytetty hevosille varsinkin ravihevosille nyponjauhetta nivelkipuihin jo lähemmäksi 20 vuotta.Nyponia olen itse käytänyt kipuihin ainakin 10 vuotta.Hevosurheilukaupasta kun ostaa sitä niin saa paljon halvemmalla.Täällä ruotsissa on johtava myyjä hevosihmisille alyosa ab joka sen on joskus myös tuonut markkinoille ensinmäisenä tänne ja itse sen myös kehittänyt,Sven Lindblom joka on sen takana tietää kaiken hevosista ja yrteistä.Nypon eli ruusunmarja,sitä kun alkaa käyttämään ensinmäisen kerran niin se kestää noin kolme viikkoa ennen kuin se alkaa tehoamaan sen jälkeen kivut häviävät pikkuhiljaa .Noin 80% ihmisistä saa siitä apua kipuihin ,mutta ikävä kyllä loput 20% ei saa minkäänlaista hyötyä siitä.Täällä ruotsissa tehtiin testi hevosille jotka jaettiin kahteen eri ryhmään toinen ryhmä sai nyponia ja toinen taas ei.Hevoset jotka saivat nyponia niin pystyivät juoksemaan noin 1,5 sekunttia nopeampaa kuin ryhmä joka ei saanut nyponia.Se jo haluttiin luokitella täällä doping rikkeeksi.Alyosessa iso pussi pulveria maksaa 75 kr ja saman kokoinen pussi luontaiskaupassa noin 200-300kr,elikkä kannattaa katsoa mistä ostaa.Pulveria voi otta ruokalusikallisen aamulla veteen tai johonkin muuhun sekoittaen ja samaten illalla sama homma;ei mielellään kuumaan koska lämpö vie pois tehoja.Samalla voi myös ottaa kurkmeijaa jossa on samaa vaikutusta,ikävä kyllä eivät ole niin hyvänmakuisia ,mutta kyllä ne alas menee kun tietää niiden auttavan.

kurittu
Viestit: 318
Liittynyt: 26.02.2015 13:33

Re: NIVELKIPUUN HEVOSLÄÄKETTÄ

Viesti Kirjoittaja kurittu » 09.07.2020 10:41

Pulverista vielä sen verran lisää.Tunnen pari huippukeilaajaa jotka aikoinaa saivat lopettaa keilailun huonojen polviensa ansiosta.Polvet olivat jo niin pahat ,että lääkärit suositteli jo leikkausta,mutta he aloittivat nypponin syömisen ja toipuivat niin hyvin ,että pystyivät jatkamaan keilauraansa eliitti tasolla ja kipujen poistuttua hävisi myös mahdollinen leikkaus jota oli jo luultu viimeiseksi vaihtoehdoksi.Täytyy myös muistaa että jos kulumat ovat niin suuret,että veitsi on ainoa mahdollisuus niin silti nypon auttaa ja poistaa kipuja ja tulehduksia jotka ovat nivelessä,eihän kulumia voi palauttaa millään pulverin syömisellä, mutta kipuja se voi lieventää.

21101441
Viestit: 83
Liittynyt: 03.03.2020 14:33

Re: NIVELKIPUUN HEVOSLÄÄKETTÄ

Viesti Kirjoittaja 21101441 » 09.07.2020 12:12

Tervehdys Tatelle ja Kuritulle senverran asiasta olin lähdössä mootoripyörällä reissuun Jäämeren rannalle mutta matka meinasi tyssätä koviin olkapää kipuihin eikä lääkäreistä ollut apua pistetiin kortisoonia ja tehtiin sitä ja tätä mutta mikään ei auttanut mutta sitten joku tyttö hevostalleilta sanoi että käyppäs ostamassa hevosgeeliä ja kyllä se vaan tehosi ja reissuun lähdin ja hyvin meni

Tappajatate2
Viestit: 702
Liittynyt: 01.12.2015 20:30

Re: NIVELKIPUUN HEVOSLÄÄKETTÄ

Viesti Kirjoittaja Tappajatate2 » 09.07.2020 20:57

Kurittu varmaan tarkoittti Nyponilla ruusunmarjaa, joka sisältää paljon hivenaineita ja C vitamiini säilyy kumma kyllä kuivatuissakin ruusunmarjoissa. Skönellä tehtiin usein Nypon soppaa svenskeissä jälkiruoaksi.

kurittu
Viestit: 318
Liittynyt: 26.02.2015 13:33

Re: NIVELKIPUUN HEVOSLÄÄKETTÄ

Viesti Kirjoittaja kurittu » 09.07.2020 22:06

Terve taas Tate.Oikeassa olet vaikka kumarassa kuljetkin.Taisin tossa ekassa kirjoituksessa mainitakkin,että nypon eli ruusunmarja.

Vastaa Viestiin