MERIMIEHEN MATKAKERTOMUS. MIRA KARJALAINEN

Täällä voit osallistua käytävään keskusteluun, tai voit myös aloittaa uuden.

Valvoja: tempera

Tappajatate2
Viestit: 678
Liittynyt: 01.12.2015 20:30

MERIMIEHEN MATKAKERTOMUS. MIRA KARJALAINEN

Viesti Kirjoittaja Tappajatate2 » 06.07.2020 22:19

LAIVAELÄMÄ VANKILA-TIETOFORMAN VALOSSA. Google.
Luin juuri opiskelija Mira Karjalaisen progradu tutkielman merimiehistä. Hän oli käynyt merimiesammattikoulun ja mynstrannut tankkerin päälle puolimatruusiksi tehtävänään tutkia merimiesten elämää ja psyykettä laivaelämässä. Varsin mielenkiintoinen aihe, josta hän ei mielestäni saanut kaikkea irti, eli ei päässyt tarpeeksi syvälle skönöjen sieluun. Koin kyllä itseni samaan sakkiin, enkä olisi siihen aikaan, kun seilasin pystynyt kertoilemaan syntyjä syviä elämästäni ja ajatuksistani. Sain kuvan laiva hierarkiasta, byssäporukka oli jätetty haastattelematta joukosta pois. No, olenhan tottunut siihen, että eihän me mitään merimiehiä oltu. Oltiin passareita ja myrkynsekoittajia.
Oli myös outoa, että täkkärit laitettiin tarvittaessa koneeseen töihin ja päinvastoin. Byssästäkin sepän piti tarvittaessa mennä vetämään strossia. Luettuani tarinan, kiitän luojaani siitä, että sain viettää elämästäni 10 vuotta oikeissa laivoissa, oikeiden miesten seurassa. :mrgreen:

Sparks
Viestit: 48
Liittynyt: 21.01.2011 20:51

Re: MERIMIEHEN MATKAKERTOMUS. MIRA KARJALAINEN

Viesti Kirjoittaja Sparks » 22.07.2020 12:13

Linkki tuohon yllämainittuun julkaisuun on https://helda.helsinki.fi/bitstream/han ... sAllowed=y Miran tuotantoa on myös "Elämää pönttölaivoilla" https://helda.helsinki.fi/bitstream/han ... sAllowed=y

Vastaa Viestiin