Itsenäitysemme kunniaksi

Täällä voit osallistua käytävään keskusteluun, tai voit myös aloittaa uuden.

Valvoja: tempera

motorista
Viestit: 155
Liittynyt: 01.11.2010 21:24

Itsenäitysemme kunniaksi

Viesti Kirjoittaja motorista » 06.12.2017 22:01

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille merenkulkijoille ja merenkulkuhenkisille

Avatar
Tipe
Ylläpitäjä
Viestit: 735
Liittynyt: 01.11.2010 13:45
Paikkakunta: Kempele

Re: Itsenäitysemme kunniaksi

Viesti Kirjoittaja Tipe » 07.12.2017 19:46

Myöhäiset itsenäisyyspäivän toivottelut minultakin hiljaiselle porukalle!
Kohtuus kaikessa - kohtuudessakin.

chain box
Viestit: 444
Liittynyt: 03.03.2011 17:13

Re: Itsenäitysemme kunniaksi

Viesti Kirjoittaja chain box » 08.12.2017 00:33

Niin, en tiedä tappien ja johtojen päihin rakennetuista itsenäisyydestä. Mitä sitten, kun näistä kivimuuriasunnoista loppuu sähkö ja lämpö. Mitä sitten jos logistiikka katkeaa vaikkapa vain kahdeksi viikoksi, eikä sunnuntai iltasin saada enää koskista maitoa. Mitä sitten jos joutuu jalkautumaan, kun ei ole sitä ratsuhevoista minkä selkään vois nousta. Mitä sitten jos joutuu menemään kylmään ulkohuussiin paskalle, ja kaivamaan kaivon seuraavan ojan taa, ottamaan sukset ja lähtemään Hurson Bein kauppaan kymmenen kilometrin päähän ja kun sinne on pääsyt niin ei ole mitä ostaa, kun ei laivat tuo, eikä rekat kulje.
Mitä itsenäisyyttä se sitten kun ei ole aitoissa jyviä talven varalle, eikä possua navetassa, eikä heiniä vintillä, ei lestiä eikä pikilankaa, ei taitoa, millä sais kenkäpohjat korjattua.
Se on nyt vaan niin, että jos se putki millä öljyä yhä kiihtyvällä kulutuksella imetään maankuoren alta, pantaisiin itämereen ja padottaisiin Juutinrauma, niin saataisiin kävellä aika pian kuivin jaloin ruotsiin.
Yhdistyneiden kansakuntien tekemän arvion mukaan Yhdysvaltojen öljyn kulutus 1970 päätä kohden laskettuna oli 7,4 t koko maailman keskikulutus henkeä kohti 1, 1/4 t 1972 yhdysvaltain kokonaiskulutus 776,200,000 t kun ottaa huomioon millä tavalla kehitysmaat ja kiina on tullut tähän kulutukseen yhä kasvavina määrin mukaan niin minun numerosokeuteni ei kykene näkemään niin paljon nollia ollenkaan. Niin että minulla on pikkanen ennakkoaavistus, että tässä voi olla hiukan suurempiakin huolia pivossa pidettävänä kuin itsenäisyys ja pehmeä leipä. Mutta on sanottava vaan että t' kyl tämä minun vahdin kestää'.

Avatar
Tipe
Ylläpitäjä
Viestit: 735
Liittynyt: 01.11.2010 13:45
Paikkakunta: Kempele

Re: Itsenäitysemme kunniaksi

Viesti Kirjoittaja Tipe » 08.12.2017 10:22

No pitäiskö se noista sinun kokemista ja pelkäämistä asioista johtuen itsenäisyyspäivän vietto lopettaa? Vai mitä tarkoitat tuolla valituksella?
Kohtuus kaikessa - kohtuudessakin.

chain box
Viestit: 444
Liittynyt: 03.03.2011 17:13

Re: Itsenäitysemme kunniaksi

Viesti Kirjoittaja chain box » 08.12.2017 12:22

Ei sitä nyt olis valituksena pitänyt lukee.
Ei minun arvostelukykyni riitä niin pitkälle pohtimaan olisiko parempi itsenäisyysjuhlat seremonioina lopettaa, samalla se johtaisi siihen, että pitäkö joulujuhlat ja syntymäpäivät lopettaa. Sanon vaan sen, että enemmän se itsenäisyys ja joulu on niissä päivissä, ja seremonioissa millä niitä juhlitaan. Juhlat ovat aina juhlat, silloin kun niihin on varallisuutta, Joskus kuulin sanottavan, että merimiehelle on joulu ja juhannus kun se saa jobin taikka ulosmaksun.
Itsenäisyys, sehän on yleisesti ja yksityisesti tavoiteltava pyhä tila, minkälaisen riippumattomuuden se sitten antaa ja mikä sen hinta kulloisessakin tapauksessa sitten on -siitä voi historiasta löytää esimerkillisiä ajanjaksoja erillisille ihmisille, se vaan on varmaan, että niin kansallisesti, kuin yksilöllisestikin, riippumattomasti omillaan toimeen tuleminen tarkoittaa niukkuutta ja köyhyyttä.
Liiallinen riippumattomuus voi johtaa samaan mitä tapahtui Harry Morganille, joka oli äärimäisen itseriittoinen ja viisas jokaisessa vastaan tulevassa asiassa ja jemmaili aseitaan pahan päivän varalle sinne konehuoneeseen, mutta joutuin lopulta tunnustamaan. ”Yksin ei voi mitään. Olis pitäny olla kaveri”.

Vastaa Viestiin